Csoda generáció születése?

Európa legjobb négy válogatottja között a magyar!
A tegnapi szenvedős győzelem után, ma már újra a szebbik arcát mutatta a magyar női U18-as válogatott, és végtelenül simán győzte le Csehországot, ezzel bejutottak a boszniai EB elődöntőjébe, ahol Franciaország lesz az ellenfél. Róluk később, foglalkozzunk picit a mai találkozóval.

image_2.jpg

90-61-re nyertünk, és a második negyed közepétől nem volt kérdés, hogy ez ma sima lesz. A csehek ugyan az elején még tudták tartani a tempót, de az olló folyamatosan nyílt, az ellenfél pedig fokozatosan elfáradt a magyar csapat igen csak gyors játékától. Pontosan, gyorsan és okosan játszottunk ma, Dombai Réka pedig ismét megmutatta, hogy miért szerződtette őt a Győr. A 2002-ben született játékos 23 perc alatt 26 pontot dobott (10/13 mezőnyből), emellett szedett 4 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt is. Szintén remekül játszott Varga Alíz (16 perc, 12 pont, 8 lepattanó) és talán Mányoky Rékát emelném még ki, aki 9 pontot dobott, ám volt 4 labdaszerzése is. A lányok egyébként elképesztően dobták a hármasokat, úgy látszik ennek a generációnak a védjegye lesz, hogy férfi csapatokat is megszégyenítő pontossággal tüzelnek kintről: ezúttal 22 kísérletből 12 ment be, ez 55% körüli hatékonyság. Azt szokták mondani, hogy ha egy csapat 40% körül dob, az már kifejezetten jó. Akkor mit mondjunk az 55-re? Egyébként a játék minden elemében a csehek fölé tudtunk nőni. 42-33 volt a lepattanó arány, 80%-55% a büntető, 55%-33% a tripla, 47%-40% a kétpontos, 13 labdát szereztünk, ők 7-et, 22-9 volt az assziszt arány, tehát abszolúte jogosan nyertünk, még ilyen arányban is.

Külön örülhetünk annak is, hogy a játékpercek is szépen eloszlottak, 25 percnél többet senki nem töltött a pályán, ez különösen jól jöhet ezen a feszített tempójú tornán. Most viszont nincs idő hátra dőlni, készülni kell a gallok elleni találkozóra. A tornán először fogunk úgy pályára lépni, hogy az esélyesség terhe nem nyomasztja majd a vállunkat, de ha azt mondom, hogy előrehozott döntőt rendeznek, akkor talán nem túlzok. A mérkőzés szombaton este 20.45-től kezdődik, aki teheti szurkoljon Völgyi Péter csapatának, megérdemlik!