Döntőért játszik a magyar válogatott!

Franciaország-Magyarország

Jöhet a női U18-as Európa Bajnokság elődöntője, ami egyben mondjuk ki, egy előrehozott döntő. Két veretlen, rendkívül erős csapat találkozója lesz, külön öröm, hogy az egyik a mi válogatottunk. Legyőzhető a torna legnagyobb esélyesének számító, francia válogatott?

Ha a csapat statisztikákat nézem, akkor egyértelműen azt kell mondanom, hogy igen. Ponterősebbek vagyunk (83.4-76.4), jobban dobjuk a kétpontosokat (45.1%-44.3%), sokkal jobban dobjuk a triplákat (42.2%-32.8%), és a büntetővonalról is pontosabban céloznak Wentzel Nóriék (72%-60%). Igen ám, de senki nem szed le annyi lepattanót, mint a gallok (51.2 vs 46.6), ráadásul a mérkőzés kimenetelében rendkívül fontos támadó lepattanókból is ők gyűjtöttek eddig többet. Egyébként a két csapat játékosai szerezték eddig a legmagasabb VAL értéket, nem kérdés, hogy hihetetlenül kiemelkedik ez a két együttes a mezőnyből.

image.jpg

Hihetetlenül egységes csapat a francia, rengeteg egyformán jó játékossal. Igazán nem is tudnék megnevezni senkit, aki klasszis lenne, de lefelé sem lóg ki senki. Sajnos a padjuk is roppant erős, 11 ponttal szerez többet mérkőzésenként a francia kispad, mint a magyar. A festékből nagyon erősek, a pontjaik közel felét szerzik onnan, picivel magasabbak is nálunk Gueye és Magassa fog is gondot okozni a palánk alatt, ahogy Salaun is, aki ráadásul kintről is remekül céloz. Erős, magas lányokról van szó, előbbi kettő bőven 190 centi fölött van. Nagyon fontos lesz az ő kizárásuk, Kiss Angelikán és Varga Alízon rengeteg minden fog múlni, na meg azon, hogy ne legyenek fault problémáik. Egyébként a franciák főleg a festékben lehetnek ránk veszélyesek, de ott nagyon. Illetve a fáradság ütközhet ki jobban, a franciák bátrabban rotálhatják a kezdőjüket, mert sajnos erősebb a padjuk, mint a miénk.

Nagyon okosan, higgadtan és türelmesen kell játszanunk. Extrán oda kell figyelni a kizárásokra és arra, hogy ne adjunk második esélyt a franciáknál a támadásukban (mérkőzésenként több, mint 15 pontot szereznek a támadó lepattanókból/vissza szerzett labdákból) illetve főleg a centereinknél ne legyenek fault problémák. Ez ha megvan, és Dombaiék tudják a saját játékukat játszani, a kinti dobások hasonló százalékban érnek célt, mint eddig, akkor abszolút legyőzhető a francia válogatott. Jön a tornán az első olyan mérkőzés, ahol a nyomás nem rajtunk lesz, talán mentálisan ez is jót tehet: itt már nem elvárás a győzelem, mint volt például a belgák ellen. Felszabadultan is lehet játszani, élvezni azt, hogy egy Európa Bajnokságon a legjobb négy között léphetünk pályára. Ha pedig a végén döntőbe jutunk, az csak hab lesz a tortán. A mérkőzés este 20.45-kor kezdődik, szurkoljunk együtt a nemzeti csapatnak!