Az év csapata - csak magyar játékosokból

A szezon csapata után, nézzük a szezon csapatát, ám ezúttal csak és kizárólag magyar játékosokból. A lista ismét szubjektív, és nem minden esetben az a játékos kerül be, aki az adott poszton teszem azt, a legmagasabb VAL értékkel rendelkezett. Ugyanis a játékosok teljesítményét saját magukhoz is mérem, így előfordulhatnak majd furcsaságok, de nem is húzom az időt, jöjjön az én magyar kezdő ötösöm, utána jöjjön a tiétek!



Irányító: ez az a poszt, amit már megbeszéltünk, hiszen az egyetlen magyar játékosként a szezon álomcsapatába is bekerült Horváth Betti. Elképesztően jól állunk amúgy ezen a poszton, hiszen Fegyverneky, Nagy, Studer vagy épp Medgyessy is beférhetett volna, de nálam idén a Csata magyar irányítója volt a legjobb.

Hátvéd: Lelik Réka

20200105193246_img_6807-773x380.jpg

Nagyon sok játékos neve merült fel benne, de végül a Csata és a magyar válogatott fiatal tehetségét választottam. Lelik Réka ugyanis remek szezont tudhat maga mögött: 14,6 pontos átlaggal zárta az alapszakaszt, 4,9 gólpasszt osztott ki, közel 40%-al dobta a triplákat, minde mérkőzésenként 18-as VAL értéket jelentett. Kiváló teljesítmény volt ez az U20-as játékostól!

Bedobó: Laklóth Anna

Bánhatja a teljes magyar kosaras társadalom, hogy ő (is) visszavonul, egy igazi klasszist veszítünk el, aki még most, az utolsó évében is tudott bizonyítani, és a BEAC vezéregyénisége volt. 35 percet töltött a pályán átlagban, azokon 11,5 pontot, 4,1 gólpasszt és 4,2 lepattanót átlagolt. Ez a teljesítmény 16,7 VAL értéket jelentett, és karrierje utolsó szezonjában helyet az év magyarokból álló csapatában. Ezúton kívánok nagyon sok sikert Annának a civil életre, hiányozni fog a pályáról, és gratulálok a hihetetlenül szép, és eredményes pályafutásához!

Erőcsatár: Mérész Beatrix

Két Csata játékos után, két BEAC játékos következik, utóbbi lehet a nagyobb meglepetés, hiszen nem volt túl jó éve az újbudaiaknak…ellenben az 1999-ben született Mérész Beatrix véleményem szerint posztján a legjobb volt, a honfitársai között. Nem elvéve az érdemet Mérésztől, de sajnos magas posztokon közel sem állunk annyira jól, mint mezőnyposztokon, alacsonyak vagyunk, na. A BEAC fiatal játékosa mögött kimondottan jó év volt, 8,9 pontot, 5,3 lepattanót szerzett mérkőzésenként, fiatal kora ellenére is abszolút alapember volt, nagyjából 25 percet töltött a pályán találkozóként.

Center: Horti Dóra

Határ Bernadett és közte gondolkoztam, végül azért döntöttem a ZTE NKK center mellett, mert egy picivel komplexebb játékosnak tartom őt, és az én filozófiában fontos, hogy egy center ne csak a palánk alatt legyen hasznos. Horti 12,4 pontos átlagot tudhat maga mögött, 7,4 lepattanóval, center létére nagyon jó büntetőzéssel (91%), és 20.1 VAL értékkel.

Az év felfedezettje: Bernáth Réka

Aki követi az oldalamat, nem lepődik meg ezen, hiszen már korábban hangot adtam, ezen véleményemnek. A TFSE-MTK fiatal hátvédje egészen remek évet futott, bátran játszott, ponterősen, hihetetlenül jól dobta a triplákat (41/90), és bizony oroszlányszerepet vállalt abban, hogy az újonc ennyire jó szezont futott. A kupa hétvégén nyújtott teljesítménye, pedig egészen egyszerűen válogatott szint.

Az év (újra)felfedezettje: Nagy Dóra

Tudtuk, hogy ő remek játékos, nem véletlenül volt válogatott is. De az ezt megelőző két szezonban nem igazán ment neki, sem Miskolcon, sem Győrben nem találta magát. 2019 nyarán viszont haza tért, és a ZTE NKK egyik legjobbja lett. 11,4 pont, 4,9 gólpassz, 15,9 VAL érték, kimondottan jó szezont tudhat maga mögött Nagy Dóra, és ez nagyon jó hír a magyar női kosárlabdázás számára is!

Az év pozitív meglepetése: Gorjanácz Ágnes

A Cegléd bedobója karrierje eddigi legjobb évét tudhatja maga mögött. Abszolút alapember lett, 30,3 percet töltött mérkőzésenként a pályán, 10,5 pontos átlaggal és 4.4 lepattanóval hálálta mindezt meg. Ezen kívül a tőle megszokott, rendkívül harcos játékot hozta, ami védekezésben nagyon-nagyon hasznos tud lenni.

Végül jöhetne az év edzője díj, de bevallom, itt képtelen vagyok dönteni, ezért ezt már tényleg rátok bízom!